2017 Symposium & Prijsuitreiking Beesel 24 maart

Symposium ‘Erfgoed als samenspel. De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed’ en uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2017

Op vrijdag 24 maart 2017 wordt tijdens een feestelijke uitreiking in Reuver, gemeente Beesel bekend gemaakt wie de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 wint: Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal of Zutphen. De BNG Bank Erfgoedprijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en stimuleert gemeenten materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk.

De uitreiking wordt dit jaar georganiseerd in gemeente Beesel, winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. Samen met Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed en Kunsten ’92 wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking het symposium ‘Erfgoed als samenspel. De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed’ georganiseerd. Met voorbeelden uit kleine en grote gemeenten, uit de randstad én Limburg, gaan we op zoek naar succesformules om gemeenschappen bij erfgoed te betrekken en bespreken we hoe verbindend leiderschap hierbij een rol speelt.

Onderdeel van het symposium zijn een unieke bioscoopervaring en excursies, waarbij u kennis maakt met de community-aanpak van de gastgemeente. Het gebouwde erfgoed, het cultuuraanbod en de levende tradities van de dorpen Beesel en Reuver komen aan bod.

Korte profielen van gemeenten Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal en Zutphen als genomineerden voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 zijn hier te vinden.

Op deze pagina bekijkt u het volledige programma en kunt zich aanmelden voor:

Vrijdag 24 maart 2017
11.00 tot 17.00 uur
Reuver, gemeente Beesel

Symposium ‘Erfgoed als samenspel. De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed’ en uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2017