Jury BNG Bank Erfgoedprijs kan aan de slag!

Op 15 mei sloot de aanmeldperiode voor de BNG Bank Erfgoedprijs. Ook dit jaar zijn er weer voldoende aanmeldingen om het de jury knap lastig te maken. Inzendingen kwamen vanuit heel het land, van Heerhugowaard tot Hengelo en van Coevorden tot Brielle en bevatten weer allerlei inspirerende voorbeelden en ideeën. Wie sleept dit jaar de prijs van 25.000 euro in de wacht en mag zich ‘Beste Erfgoedgemeente van het jaar 2014’ noemen?

Juryleden James van Lidth de Jeude, Paul Spies, Liesbeth van der Pol, Andries Ponsteen, Jan van de Voorde en Karel Loeff maken half juni de genomineerden bekend. Tijdens de prijsuitreiking in Kampen, op vrijdag 31 oktober 2014, horen we wie de winnaar is. De prijsuitreiking wordt gecombineerd met een symposium over Erfgoed en Water in Kampen. Houdt uw agenda dus vrij!

De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van beleidsterreinen als toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. De prijs wordt beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.

Lover of the arts, by Pieter Oyens