Maak kennis met de genomineerden 2017

Tussen juni en september 2016 meldden maar liefst 22 gemeenten zich aan voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017. Uit alle aanmeldingen selecteerde de onafhankelijke vakjury vijf gemeenten als kanshebbende gemeenten voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017: Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal en Zutphen. In korte interviews stellen de vijf kanshebbende gemeenten zich aan u voor:

BREDA
DEN HAAG
HOORN
OLDENZAAL
ZUTPHEN

De vijf genomineerden gemeenten voldeden allen aan een aantal belangrijke criteria, zoals een brede visie op cultureel erfgoed, met voldoende evenwicht tussen monumenten, tradities, musea, archieven, archeologie (indien van toepassing) en collecties. Maar ook doorstonden zij de eerste toets van aansluiting met andere beleidsterreinen zoals ruimtelijke ordening en toerisme. Innovatie en inspiratie scoren goed. Bovendien lijken zij de interesse en initiatieven van de bewoners actief in te zetten.

In de komende maanden bezoekt de jury de gemeenten onaangekondigd. Daarnaast mogen de vijf genomineerden zichzelf in januari met een pitch aan de jury presenteren. Op vrijdag 24 maart 2017 wordt de prijs uitgereikt in gemeente Beesel, winnende gemeente van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016.


Meer weten over de selectie en verdere beoordeling? Zie Editie 2017